Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Beredskapsveckan

Beredskapsveckan arrangeras varje år av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB. Det är en informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Veckan genomförs under vecka 39, varje år.

Håbo kommun deltar på olika sätt i kampanjen och sprider information för att öka kommuninvånarnas kunskap om och beredskap inför olika kriser. Det handlar om olika sorters kriser som kan leda till att samhällsviktiga funktioner som exempelvis elförsörjning och transporter slås ut.

Du är en del av Sveriges beredskap

Som invånare stärker du både kommunens och vårt lands beredskap genom att vara förberedd och engagerad. Det handlar till exempel om att ha beredskap hemma för att klara sig utan samhällets hjälp i en vecka.

Beredskapsveckan uppmärksammar oss på hur vi alla genom enkla gärningar i vardagen kan ta ansvar för den egna beredskapen. Samtidigt stärker vi hela samhällets motståndskraft. Det kan till exempel vara att handla mat åt en granne, vara källkritisk till information vi får till oss eller att stärka den egna självförsörjningen.

Mer information

Beredskapsveckan (msb.se) Länk till annan webbplats.
Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Råd till privatpersoner (msb.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Kommunledningsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster