Lyssna

Anthony om praktiken – Jag får träna på att leda andra

Anthony studerar på barn- och fritidsprogrammet och gör sin första APL-praktik på en arbetsplats. Han tycker det är spännande att komma ut i arbetslivet och har för första gången provat att leda andra människor.

Han gör sin APL-praktik inom Daglig verksamhet i Håbo kommun och där finns flera olika arbetsplatser att prova på.

Det är ett roligt och varierande jobb och jag lär mig nya saker nästan varje dag. Ledarskap ingår i kursplanen och jag har tränat på att leda mina medarbetare och ansvarat för olika typer av aktiviteter. Det kändes lite stressigt i början men nu känns det ok.

Praktiken och kopplingen till arbetslivet lockar

Anthony berättar att det var just praktiken och kopplingen till arbetslivet som lockade honom att söka till barn- och fritidsprogrammet.

Det är flexibelt och vi elever kombinerar skolgång med praktik. Vi kan välja att läsa kurser för att få högskolebehörighet, eller välja bort kurser och sikta på jobb efter gymnasiet. Barn- och fritidsprogrammet är ett intressant och roligt program. Jag tycker speciellt mycket om människors utveckling i olika åldrar och att lära mig hur jag kan stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling, säger Anthony.

Läsa mer om barn- och fritidsprogrammet

Skriv ut