Lyssna

Våra elever berättar

Vi har intervjuat våra elever för att höra hur de tänker om skolan och de program som de går. Så här svarar våra nuvarande och tidigare elever på frågor om sin tid på Fridegårdsgymnasiet.

Anthony om praktiken – Jag får träna på att leda andra

Anthony studerar på barn- och fritidsprogrammet och gör sin första APL-praktik på en arbetsplats. Han tycker det är spännande att komma ut i arbetslivet och har för första gången provat att leda andra människor. Han gör sin APL-praktik inom Daglig verksamhet och där finns flera olika arbetsplatser att prova på.

Läs mer
Rebecka – Genom att praktisera lär jag mig saker som inte står i skolböckerna

Rebecka gör sin första APL-praktik (arbetsplatsförlagt lärande) på Ellensborgs förskola. Här får hon insikt i det pedagogiska arbetet. Rebecka studerar hon på barn- och fritidsprogrammet, där eleverna får kombinera traditionell skolgång med praktik

Läs mer
- Samhällsvetenskaps- programmet har gjort mig redo för högre studier

Hur påverkas vi människor av vattenbrist? Det vet Athina på samhällsvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet. Hennes gymnasiearbete som handlar om vattenbrist och hur det påverkar miljön, ekonomin, människors hälsa och utbildning.

Läs mer
Lucas om sin första tid på gymnasiet - Jag känner mig hemma här

- Jag sökte barn- och fritidsprogrammet för att jag vill jobba med människor i framtiden. Jag funderar på att utbilda mig vidare till polis. Psykolog har jag också funderat lite på, eftersom jag tycker om att hjälpa andra. Vi får se vad det blir.

Läs mer
Första årskullen på barn- och fritidsprogrammet - Vi är flera som redan fått jobb

I juni tar första kullen elever på barn- och fritidsprogrammet studenten. Under tre år har de studerat människans utveckling och lärande, ledarskap, hälsa och gjort praktik. Deras kunskaper har visat sig vara eftertraktade på arbetsmarknaden. I klassen är det flera som redan har fått jobb.

Läs mer
Albin - Jag har byggt en drönare som gymnasiearbete

Albin går sista terminen på teknikprogrammet och har precis lämnat in sitt gymnasiearbete. – Jag har monterat och byggt en drönare av olika delar. Det var ett roligt projekt och jag lärde mig jättemycket under resans gång, säger han.

Läs mer
– Vi fortsätter att driva vårt företag efter studenten

Amanda och Linnea startade UF-företaget MedEazy UF på gymnasiet. Nu tar de snart studenten och fortsätter att driva företaget som AB. – Ett stort intresse och enorm efterfrågan av våra marknadsföringstjänster gör att vi tar steget vidare med företaget, säger de.

Läs mer
Elina – Jag har verkligen fastnat för det vetenskapliga

Elina studerar sin sista termin på naturvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet. På semestern i Spanien som hon kom på vad gymnasiearbetet skulle handla om. – I Spanien köper många människor vatten på flaska. Jag blev nyfiken på varför och bestämde mig för att se närmare på olika vattenkvaliteter, säger hon.

Läs mer
Daniel berättar om teknikprogrammet

Daniel studerade tre år på teknikprogrammet med inriktning teknikdesign. Här berättar han mer om programmet och delar med sig av sina tips. - Tänk på att det är din utbildning och ditt val, inte någon annans. Välj inte ett program bara för att dina kompisar väljer det. Välj det du tycker är roligt.

Läs mer
Marcus och Lukas berättar om att börja på gymnasiet – Det är skön stämning i skolan och jag känner mig välkommen

- Jag hade äldre kompisar som rekommenderade Fridegårdsgymnasiet. De berättade att ekonomiprogrammet var bra. Jag kunde ha valt ett annat gymnasium med pendling och allt vad det innebär. Men varför ska jag göra det när det finns en bra skola på hemmaplan.

Läs mer
Emma berättar om naturvetenskapsprogrammet

- Det som gör naturvetenskapsprogrammet unikt är laborationerna. Inom biologi, fysik och kemi arbetar vi teoretiskt och det skapar möjligheter för oss att utföra laborationer nästan varje vecka. Huvudfokus ligger alltid på naturvetenskap och andra kurser som exempelvis engelska anpassas efter det.

Läs mer
Lovisa – Jag hade valt natur på Fridegårdsgymnasiet igen

Lovisa studerade tre år på naturvetenskapsprogrammet på Fridegårdsgymnasiet. Idag läser hon vidare på SLU (Sveriges Lantbruksuniversitet) till sitt drömjobb veterinär. Här svarar hon på frågor om sin gymnasietid och om tiden efteråt.

Läs mer