Lyssna

Lucas om sin första tid på gymnasiet

- Jag känner mig hemma här

För tre veckor sedan började Lucas en ny fas i livet. Tillsammans med sin klass på 32 elever gick han sin första dag på Fridegårdsgymnasiets nya barn- och fritidsprogram. Här berättar han mer om sin första tid på gymnasiet.

Hur har din första tid på gymnasiet varit?

Det har gått jättebra! Jag har lärt känna flera nya kompisar och jag trivs i klassen. Det verkar som att alla har kommit in bra i gruppen. Alla har varit väldigt välkomnande och eftersom att jag bor i kommunen så känner jag mig redan som hemma.

Varför valde du att studera barn- och fritidsprogrammet?

Jag sökte barn- och fritidsprogrammet för att jag vill jobba med människor i framtiden. Jag funderar på att utbilda mig vidare till polis. Psykolog har jag också funderat lite på, eftersom jag tycker om att hjälpa andra. Vi får se vad det blir.

Vad har du fått göra hittills och är det något speciellt du ser fram emot?

De första veckorna har vi jobbat med pedagogik och hälsa. Vi har pratat om hur kost och hälsa påverkar våra liv, vår vardag och hur det påverkar oss psykiskt. Jag ser fram emot att lära mig mer om människors beteende och varför vi lever på det sätt vi gör. Det ska bli kul att göra APL-praktik och testa på arbetslivet.

Läsa mer om barn- och fritidsprogrammet

Skriv ut