Se när årets studenter springer ut
Den 5 juni klockan 12.00 springer årets studenter ut från Håbo kommuns gymnasium Fridegårdsgymnasiet. Familj, vänner och allmänheten är välkomna att titta på utspringet och hejja på studenterna.
Håbo kommuns skolor är en plats där varje individs drivkraft och kreativitet tillsammans skapar möjligheter för var och en att lära och utvecklas. Tillsammans för ett hållbart Håbo och en kommun för hela livet.
Information och kontaktuppgifter till skolorna i Håbo.
Anmäl sjukdom och frånvaro via vår e-tjänst.
Information om terminsstart, terminsslut, lov- , planerings- och helgdagar.
Genvägar
Håbo kommun arbetar löpande med att utveckla skolstrukturen för att skapa hållbara och ändamålsenliga lärmiljöer. Genom olika projekt och utredningar ser vi över skolorganisationen, lokaler och undervisningsformer för att möta framtidens behov. Målet är att ge alla barn och elever de bästa förutsättningarna för lärande och utveckling.
Läs mer om vilka projekt och utredningar som pågårHar du ett barn som ska börja i förskoleklass eller går i årskurs 6 på en skola utan högstadium? Mellan 1 april och 16 april 2025 kan du göra skolvalet på habo.se/skolval.
Håbo kommun arbetar för att införa systemet Tempus för barn på fritids. I Tempus kommer du som vårdnadshavare bland annat kunna lägga in ditt barns schema. Tempus används redan i förskolan. Du kommer att få information från din skola när systemet är redo att tas i bruk. Länk till Tempus finns i appen Haldor Förälder.
Den 5 juni klockan 12.00 springer årets studenter ut från Håbo kommuns gymnasium Fridegårdsgymnasiet. Familj, vänner och allmänheten är välkomna att titta på utspringet och hejja på studenterna.
Kommunfullmäktige beslutade i budget 2025 att införa ett bidrag för att möjliggöra att alla elever i årskurs 9 kan få gå på en avslutningsmiddag. Under våren 2025 kommer vårdnadshavare att kunna söka bidraget på totalt 100 000 kronor, för att arrangera en kommungemensam avslutningsmiddag för samtliga klasser i årskurs 9 i kommunen.
Onsdagen den 12 mars besökte representanter från Tekniksprånget Fridegårdsgymnasiet för att berätta om det unika praktikprogrammet som ger unga mellan 18 och 21 år chansen att prova på ingenjörsyrket. Genom fyra månaders betald praktik hos ledande svenska företag får deltagarna både erfarenhet och möjlighet att bygga ett professionellt nätverk inför framtida studier och karriärval.