Årets UF-företag kickar igång
Det hör hösten till, att nya UF-företag startar upp på Fridegårdsgymnasiet. Under fredagseftermiddagen träffade våra nya unga företagare, föreläsaren (och företagaren) Linnéa Claeson och lokala etablerade företagare.
Futurum F-6 omfattar även tidigare Vibyskolan.
Vi betonar det viktiga i att lära med alla sinnen och att bygga goda relationer med elever och vårdnadshavare.
På Futurum vill vi lyfta fram varandras olikheter och ser det som en tillgång i undervisningen. Det är vårt ansvar att möta upp olika behov och förutsättningar.
Futurum F-6 ligger i ett lugnt villaområde med närhet till skogen, ängar och naturområden.
Här går elever från förskoleklass till årskurs 6.
Vi delar lokaler med Futurum åk 7-9.
Välkommen att kontakta oss via mejl eller telefon.
Anmäl sjukdom och frånvaro via vår e-tjänst eller per telefon.
Under läsåret finns det lovdagar, planeringsdagar och helgdagar.
Skolan ska vara en trygg plats som erbjuder lugn och arbetsro för både elever och personal.
Läs hur vi arbetar med frågor som trygghet, ordning, särskilt stöd och elevinflytande
På vårt fritidshem är det ofta full fart med roliga aktiviteter och spännande upptåg. Vi har fritidshem på alla våra kommunala grundskolor. Här följer de läroplanen och undervisningen ska stimulera elevernas utveckling, lärande och erbjuda en meningsfull fritid. Eleverna får också träna på att samarbeta och utveckla sina olika förmågor.
Kontakta fritids
Nu startar en upprustning av mellanstadiet och högstadiets skolgård. Skolgården kommer att bland annat få en ny basketplan, en multiarena, hängmatta och klättervägg, Arbetet förväntas bli klart under september.
I mars beslutade barn -och utbildningsnämnden att skolenheterna Vibyskolan och Futurum F- 6 blir en skolenhet. Mellanstadiet på Vibyskolan flyttar till Futurum från hösten 2024.
Det hör hösten till, att nya UF-företag startar upp på Fridegårdsgymnasiet. Under fredagseftermiddagen träffade våra nya unga företagare, föreläsaren (och företagaren) Linnéa Claeson och lokala etablerade företagare.
Ändringar i skollagen ställer nya krav på kommuner att väga in arbetsmarknadens behov när de planerar och erbjuder utbildning i gymnasieskolan. Kommuner ska dessutom öka sin samverkan kring vilka utbildningar som erbjuds. Målet är att i större utsträckning än idag: matcha utbildningsutbud och arbetsmarknad bättre underlätta ungdomars etablering på arbetsmarknaden öka antalet elever som går ut med gymnasieexamen Inför hösten 2025 ska Håbo kommun upprätta avtal med minst två andra kommuner gällande planering, dimensionering och utbildning kopplat till ett samverkansområde. Med utgångspunkt ur den nya lagstiftningen ser barn- och utbildningsförvaltningen därför över alla samverkansavtal under hösten 2024. Målet är att tillsammans erbjuda ett allsidigt utbud för elever i närområdet. Lagändringen började gälla den 1 juli 2023 och tillämpas första gången på gymnasieutbildningar som startar höstterminen 2025. Till mer information på regeringen.se: Dimensionering av gymnasial utbildning för bättre kompetensförsörjning (Betänkande 2021/22:UbU25 Utbildningsutskottet) | Sveriges riksdag (riksdagen.se)
Fridegårdsgymnasiets ledningsgrupp omarbetas för att ge bättre möjlighet till utveckling. Den nya organisationen har en tydligare struktur och ansvarsfördelning.