Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Håbokartan

Bildkollage över punkter kopplade till Håbokartan

Välkommen till Håbokartan, Håbo kommuns webbkarta. Vår karta vägleder dig att hitta information om vad som finns i kommunen och var det ligger. I Håbokartan hittar du exempelvis skolor, detaljplaner, återvinningsstationer, valdistrikt eller naturreservat bland mycket annat.

Bild på Håbokartan med rubriker

Klicka på bilden för att komma till kartan

I Håbokartan väljer du själv vad du vill se utifrån ett stort urval områden, där du kan avgränsa utifrån dina behov med några enkla klick.

Adress till Håbokartan: karta.habo.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I det blåmarkerade vänstra hörnet på kartan hittar du en meny med åtta olika innehållsrubriker, Beroende på vad du är intresserad av väljer du rubrik och klickar i en på/av-ikon så ser du markeringen direkt på kartan för det du söker. Det går också att kombinera flera önskemål samtidigt för att få en helhet i de utbud som finns av till exempel skolor, lekplatser och fritidsgårdar.

Håbokartans innehåll

Besök och upplev

I Håbokartan hittar du rubriken Besök och upplev. Den riktar sig till besökare eller invånare i kommunen. I kartan kan du få information om idrott och motion, kultur, fritid och friluftsliv, och lätt hitta lekplatser, idrottsanläggningar, grillplatser, utsiktsplatser, kulturmiljöer, kulturarv och mycket annat.

Kommun och politik

Under rubriken Kommun och politik hittar du information om kommunens administrativa indelning som leder dig vidare till olika ortsindelningar. Här hittar du också valinformation såsom valdistrikt och vallokaler.

Utbildning och omsorg

Rubriken Utbildning och omsorg innehåller information om bland annat skolor och dess ansvisningsområden för gällande år. Även omsorg och boenden såsom äldreboenden och korttidsboenden hittar du här.

Samhällsplanering

Rubriken Samhällsplanerring leder dig bland annat till olika planer såsom naturvårdsplan, kulturmiljöprogram, detaljplan och översiktsplan.

Samhällsservice

Under Samhällsservice hittar du busslinjer, hållplatser, gång- coh cykelvägar och information om vinterväghållning. Här finns också offentlig service såsom återvinningsstationer, polis, vårdcentral, bibliotek och kommunhus.

Lantmäteriet Fastighet

Under Lantmäteriet Fastighet hittar du fastighetsbeteckningar och fastighetsgränser.

Lantmäteriet arkiv

Under Lantmäteri arkiv hittar du flygbilder(ortofoton) och årsvisa infraröda(IR) bilder

Lantmäteriet bakgrundskartor

Lantmäteriets bakgrundskartor innehåller rubrikerna nedtonad karta, färgkarta, flygbilder(ortofoton) och fastighetskarta.

Instruktion hur du hittar i kartan

Nedan ser du bildexempel på hur du hittar till till exempel Utsiktsplatser i Håbo kommun. Exemplet går också att använda för att hitta vidare i andra rubriker på kartan. Under varje bildexempel kan du klicka fram en större bild i PDF.

Intruktion för att hitta exempelvis Utsiktsplatser i Håbokartan

Hitta rätt via sökfunktion

Du kan också välja att gå till sökrutan genom att klicka på kugghjulet i det vänstra hörnet längst upp på kartan. Du får då fram ett sökfält där du skriver det du söker. Klicka därefter på kugghjulet igen så markeras platserna på kartan. Därefter kan du välja infoklick-verktyget och klicka på ett objekt i kartan, för mer information om platsen eller planen.

Förklaring med bilder hur du hittar på Håbokartan via sökfunktionen

Hitta detaljplanen i kartan

I bifogad PDF finns en instruktion för att titta på detaljplaner. Den går också att använda som instruktion för andra sökningar: Hitta detaljplanen i Håbokartan Pdf, 368.1 kB.

Kontakt

För mer information om kartor, mätning och GIS är du välkommen att kontakta oss på:

Telefon: 0171-525 00
E-post: geodata@habo.se

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster