Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Skadligt bruk och beroende

Behandlingsenheten kan hjälpa dig som är över 18 år och har en osund relation till alkohol, narkotika och spel om pengar. Vi kan även hjälpa dig som anhörig.

Socialförvaltningen gör utredningar och ger stöd utifrån individens vårdbehov och förutsättningar. Stödet utformas gemensamt med individen och utgår i första hand på hemmaplan.

Behandlingsenheten erbjuder samtal som ger dig kunskap om din problematik och verktyg att genomföra en förändring. Detta sker genom individuella samtal med behandlare. Anhöriga kan delta om önskemål finns.

För närvarande kan vi inte erbjuda servicesamtal utan enbart insatser via biståndsbeslut. För att göra en ansökan om stöd kontaktar du kommunens Kontaktcenter på telefonnummer 0171- 525 00 och ber dem koppla dig till socialsekreterare på enheten vuxen och LSS. Samtal med Behandlingsenheten är kostnadsfri.

Om du känner oro för en person över 18 år utifrån dennes användning av alkohol, droger och spel om pengar kan du ringa kommunens Kontaktcenter på telefonnummer 0171- 525 00, så kopplas du vidare till den enhet som hanterar din oro. Du har möjlighet att vara anonym.

Fristående alternativ för stöd och hjälp utanför kommunen hittar du här:

Anonyma Alkoholister (AA)
https://www.aa.se/ Länk till annan webbplats.

Anonyma Narkomaner (NA)
https://www.nasverige.org/ Länk till annan webbplats.

Personer som har brutit ett destruktivt livsmönster och behöver stöd för att bryta isolering kan ansöka om kontaktperson.

Insatsen är frivillig och bygger på ömsesidig respekt mellan uppdragsgivaren och uppdragstagaren.

Vill du bli kontaktperson?

Det krävs ingen formell utbildning för att bli kontaktperson, men gärna erfarenhet av att arbeta med människor. Det viktigaste är att du är intresserad av att arbeta med människor och kan avsätta tid och engagemang som medmänniska och vän. Det kan handla om att träffas någon gång i veckan och gå på promenad, fika, samtala eller annat som ni kommer överens om.

För mer information, kontakta

Socialförvaltningens socialsekreterare på enheten vuxen och LSS.

Telefon: 0171-525 00
Telefontider: Måndag, tisdag, torsdag och fredag klockan 10:00 - 11:00.

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster