Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Nattkamera som tekniskt hjälpmedel för ökad tillsyn

Du kan ansöka om att få ökad tillsyn på natten utan att din nattsömn störs av besök från nattpatrullen. Istället kan en nattkamera installeras där larmcentralen kan se om du ligger i din säng. Ansökan om nattkamera söks via biståndsenheten och är en tjänst som är valfri.

För att ge dig den trygghet du behöver, utan att du känner att din nattsömn blir störd kan nattkamera installeras i ditt hem. Att erbjuda nattkamera som en insats är en del i att öka och utveckla användandet av tekniska lösningar inom vård och omsorg, så kallad välfärdsteknologi.

Via nattkameran kan larmcentralen se om du ligger i din säng. Nattkameran slås på vid olika tillfällen på natten, oftast en till två gånger per natt under 30 minuter per gång, men det kan regleras och ändras utifrån ditt behov och önskemål via biståndsbeslutet.

Om larmcentralen inte ser att du ligger i sängen kontaktas nattpatrullen i Håbo kommun. Nattpatrullen följer den rutin som har överenskommits vid installation av nattkameran och vidtar de åtgärder som krävs, exempelvis att ringa, besöka dig eller annat som har överenskommits.

Läs en informationsfolder om nattkamera Pdf, 176.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Om du får beslut om att få nattkamera som insats kommer kommunens hemtjänst att installera kameran. Installatören kommer också att ge dig utförlig information hur kameran fungerar samt kontaktuppgifter om du har några frågor.

Nattkameran drivs av samma företag som sköter trygghetslarmen i kommunen. När nattkameran används sparas inga bilder utan de krypteras. Håbo kommuns hemtjänst kan tydligt följa när, av vem och hur länge som tillsynen har utförts av larmcentralen.

Kontakt och ansökan

Nattkamera är en biståndsbedömd insats. Det är kommunens biståndshandläggare som tar emot ansökningar och utreder ditt behov.

Kontakta biståndshandläggarna genom att ringa kontaktcenter och be om att bli kopplad.

Telefon: 0171-525 00

Telefontid: Klockan 08:30 - 09:30, måndag, onsdag, torsdag och fredag.

E-post: socialnamnden@habo.se

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster