Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Arbetsgivare

Behöver ni som arbetsgivare en resurs som kan avlasta er med arbetsuppgifter som ni inte hinner med eller som fyller ett behov på arbetsplatsen? Vill ni vara delaktiga i inkluderingsarbetet och släppa in fler på arbetsmarknaden för att på det sättet främja utveckling och motverka utanförskap? Då ska ni samverka med oss på Arbetsmarknadsenheten Framsteget.

Som arbetsgivare kan du ge arbetssökande som står långt ifrån arbetsmarknaden en möjlighet att pröva sin arbetsförmåga, få erfarenhet i yrkeslivet samt skapa nya kontakter. Vi lägger stort fokus på att få till en bra matchning och vi utgår från våra deltagares intressen, behov och kompetens i förhållande till er arbetsplats behov, arbetsmiljö och arbetsuppgifter. Det här är ett samarbete som både ni som arbetsgivare och arbetstagaren vinner på.

En person på praktik eller arbetsträning är en extra resurs utanför den ordinarie bemanningen. Under praktikperioden betalar du ingen lön till praktikanten men ser du en möjlighet att behålla kompetensen genom en anställning, så stöttar vi dig vidare i den processen.

Det är viktigt att det blir bra för alla parter, såväl för dig som arbetsgivare som individen. Arbetsmarknadsenheten är ansvarig för kontinuerlig uppföljning för de arbetssökande vi har placerade hos er - direkt via oss eller via Arbetsförmedlingen (SIUS eller fristående aktör). Vi ser även till att personen har en olycksfallsförsäkring.

Din arbetsplats står för meningsfulla arbetsuppgifter och tillsätter en handledare under praktikperioden. Det är ni som definierar vilka arbetsuppgifter ni kan erbjuda. Praktikperiodens längd, syfte och omfattning kan variera.

Kom ihåg att som arbetsgivare kan du genom att erbjuda plats för praktik eller arbetsträning fylla ett behov på arbetsplatsen, få nya perspektiv på din verksamhet och samtidigt visa upp din bransch. Kanske träffar du en blivande medarbetare?

Som arbetsgivare (offentlig, privat, förening) så är du välkommen att kontakta vår Arbetsgivarkoordinator som bland annat kan erbjuda er hjälp med att:

  • Möjliggöra praktik, arbetsträning och anställning
  • Skapa förutsättningar och hitta kreativa lösningar till en bra matchning
  • Informera och vägleda kring olika anställningsstöd
  • Samordna och utgöra en länk mellan olika insatser och er som arbetsgivare
  • Ta ett socialt ansvar genom att till exempel se över förutsättningar för socialt företagande

Arbetsgivarkoordinatorn finaniseras av Samordningsförbundet Uppsala län Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Camilla Haapaniemi, Arbetsgivarkoordinator
Telefon: 0171-46 43 77
E-post: camilla.haapaniemi@habo.se

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster