Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Misstänkt matförgiftning

Misstänker du att du har blivit matförgiftad av något du har ätit eller köpt på en restaurang, ett café eller en butik i Håbo kommun? Använd vår e‑tjänst eller kontakta miljöenheten via telefon 0171‑525 00 (kontaktcenter).

En matförgiftning beror på att man har fått i sig ett otjänligt livsmedel som innehåller bakterier, virus eller gifter. Vanliga symptom på en matförgiftning är diarré, kräkningar, magsmärtor, illamående och feber.

När du gör en anmälan om misstänkt matförgiftning är det viktigt att försöka minnas vad du har ätit och druckit de senaste två dagarna. En snabb anmälan kan förhindra att fler blir sjuka och det ökar chansen att det finns livsmedel kvar att ta prov på.

För att komma till vår e-tjänst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dataskyddsförordningen

Håbo kommun samlar in dina personuppgifter i syfte att kunna fatta beslut i ditt ärende gällande misstänkt matförgiftning. Vi behandlar dina uppgifter med stöd av Artikel 6 1 e i Dataskyddsförordningen där det framgår att behandlingen är nödvändig i samband med myndighetsutövning.

Personuppgiftsansvarig för hanteringen av dina personuppgifter är bygg-och miljönämnden i Håbo kommun.

Läs mer om dina rättigheter, hur Håbo kommun hanterar personuppgifter samt hur du kommer i kontakt med dataskyddsombudet på habo.se/personuppgifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidansvarig: Bygg- och miljöförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster