Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Parkgårdens äldreboende (tidigare Västerhagsvägen)

Parkgårdens äldreboende invigdes i februari 2022 och hette tidigare Västerhagsvägens äldreboende. Boendet är lokaliserat i gamla Bålsta och ligger fint beläget nära skog och natur. På Parkgården finns 60 lägenheter fördelade på tre plan och sex avdelningar. På fyra avdelningar bor personer med somatiskt åldrande och på två avdelningar har vi boende med demenssjukdom.

Alla lägenheter på Parkgården är på 33 kvadratmeter och utgörs av ett rum med pentry i hallen och ett stort badrum. Avdelningarna erbjuder ett stort vardagsrum och ett stort kök och matrum. Till varje avdelning finns en stor inglasad balkong där fönsterna kan skjutas åt sidan under varma sommardagar. På boendet finns också en stor och härlig inhägnad trädgård med ett växthus, pergola, sittplatser och en promenadslinga.

Vi lagar all mat på plats i vårt kök på Parkgården och varje dag serverar vi frukost, lunch och middag samt kaffe och något gott till. Om du som boende också vill få mellanmål så kan vi alltid ordna det. Vårt boende ska ge en god omvårdnad och ta hänsyn till behovet av självbestämmande, trygghet och livskvalitet. Vår personal har den utbildning och kompetens som krävs för att kunna erbjuda dig som boende en verksamhet med god kvalitet. För bästa trygghet och service har vi sjuksköterskor i tjänst hela dygnet. Efter att sjuksköterska initierat ett hembesök så kan läkarbesök även ordnas en gång per vecka. Under dagtid finns också möjlighet att få hjälp av arbetsterapeut och fysioterapeut. Du som boende har en kontaktperson som ansvarar för att din vardag ska bli så bra som möjligt utifrån dina önskningar och behov.

Parkgården är ett särskilt boende med sex avdelningar, där två avdelningar har inriktningen demens och fyra avdelningar har inriktningen somatik. Somatik innebär att du som boende har ett stort behov av omvårdnad på grund av fysiska besvär, eller att du inte känner dig trygg hemma och därför har behov av att bo på ett särskilt boende som Parkgården. Du som har ett medicinskt behov kan genom ett biståndsbeslut hos vård- och omsorgsförvaltningen i kommunen bedömas ha möjlighet att få en plats på boendet.

Om du vill ansöka om att få en plats på boendet så behöver du kontakta våra biståndsbedömare på vård- och omsorgsförvaltningen. Längst ner på den här sidan så hittar du kontaktuppgifter om du vill göra en ansökan, har frågor eller vill ha mer information i allmänhet.

Under hösten 2021 besökte vi det nya boendet Parkgården (tidigare Västerhagsvägens äldreboende) och pratade med Håbohus VD Mats Norrbrand om byggnationen. Besöket gjordes strax före inflyttningen i samband med boendets färdigställande. Du kan se videon i spelaren ovan.

Ansökan och kontakt

För ansökan kan du kontakta Socialförvaltningens biståndsbedömare.

Telefon: 0171-525 00
Telefontid: Klockan 08:30 - 09:30 måndag, onsdag, torsdag och fredag.

För frågor eller mer information om Parkgården kan du kontakta:

Enhetschef avdelning A och B
Telefon: 0171-526 84

Enhetschef avdelning C, D, E och F
Telefon: 0171-527 38

Samordnare avdelning A och B
Telefon: 0171-528 19

Samordnare avdelning C, D, E och F
Telefon: 0171-528 52

Övriga telefonnummer

Avdelning A
Telefon: 0171-537 03

Avdelning B
Telefon: 0171-65 87 45

Avdelning C
Telefon: 0171-528 72

Avdelning D
Telefon: 0171-528 73

Avdelning E
Telefon: 0171-528 74

Avdelning F
Telefon: 0171-526 20

Telefontid klockan 8:00 - 16:00, måndag till fredag.

Växel: 0171-525 00

Sidansvarig: Vård- och omsorgsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster