Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Plommonvägen 6 för personer med demenssjukdom

Plommonvägen 6 är ett korttidsboende för personer med demens­sjukdom samt demensliknande symptom.

Det kan finnas flera tillfällen när det kan behövas en trygg vistelse på annan plats än i hemmet. Det kan tillexempel vara efter en sjukhusvistelse, att närstående reser bort eller i väntan på annat boende.

Förutom korttidsboende är Plommonvägen 6 också ett växelvårdsboende. Det betyder att personen med demenssjukdom vistas på Plommonvägen 6 regelbundet för att göra det möjligt för anhöriga och närstående att få avlastning.

Korttidsboendet är placerat på Plommonvägen 6 och ligger vid Pomonas område i Bålsta.

Det finns sex trevligt möblerade enkelrum med toalett och dusch samt gemensamma ytor för måltider, samvaro och umgänge.

Plommonvägen 6 är bemannat dygnet runt med undersköterskor som finns under hela vistelsen. Tillsammans med undersköterskorna finns det en sjuksköterska som ansvarar för de medicinska behoven. Även arbetsterapeut och sjukgymnast ingår i teamet som arbetar tillsammans på korttidsboendet.

Maten vi serverar är särskilt anpassad för äldre och tillagas i köket på Västerhagsvägens äldreboende. Därefter levereras den till oss på Plommonvägen 6.

Varje gäst har sin egen kontaktperson som ansvarar för att den boendes vardag ska bli så bra som möjligt utifrån önskningar och behov.

Dagarna fyller vi med det du tycker om att göra och hjälper dig att få en bra och meningsfull vistelse hos oss. Exempelvis finns det möjlighet att gå ut på promenad, delta i enklare rörelsegymnastik, spela kortspel eller brädspel, ägna sig åt handarbete eller bara samtala eller uppleva en stunds samvaro runt lite musik.

Anhöriga är välkomna när du vill det. Kontakta personalen i förväg om ni har husdjur som ska följa med på besöket.

Vill du få mer information eller ansöka om insats ska du kontakta socialförvaltningens biståndshandläggare via kommunen.

Ring till kontaktcenter på telefonnummer 0171-525 00 Länk till annan webbplats. och fråga efter socialförvaltningens biståndshandläggare.

Biståndshandläggarna har telefontid måndag, onsdag, torsdag och fredag, klockan 08.30 - 09.30.

Kontakta Plommonvägen 6

Besöksadress: Plommonvägen 6, Bålsta

Enhetschef
Telefon: 0171-65 84 59

Samordnare
Telefon: 0171-46 84 24

Sidansvarig: Vård- och omsorgsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster