Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Psykisk funktionsnedsättning

Du som har en psykisk funktionsnedsättning har rätt till stöd från kommunen för att klara din vardag och livssituation. Du kan till exempel få hjälp att hitta en sysselsättning som passar dig. Det är ditt personliga behov som styr vilket stöd som du har rätt att få.

Socialpsykiatri är bemämningen på det som är kommunens ansvar när det gäller psykiska funktionsnedsättningar. Du som har en psykisk funktionsnedsättning har rätt till stöd från kommunen för att klara din vardag och livssituation.

Stöd till dig med psykisk funktionsnedsättning

Arbetsstöd är en verksamhet inom socialpsykiatrin som vänder sig till dig som har psykisk ohälsa. Vi arbetar tillsammans med dig för att hitta ett arbete eller en sysselsättning som passar just för dig.

För att få arbetsstöd krävs ett biståndsbeslut.

Mer om arbetsstödet

Du som är 18 år och äldre och har en långvarig psykisk funktionsnedsättning kan få boendestöd för att klara din vardag.

Boendestöd kan ges 24 timmar/dygn, det vill säga både dag och natt. Boendestöd ges av kommunalt anställda vardagscoacher. Män och kvinnor i olika åldrar.

Vardagscoacherna jobbar tillsammans med dig för att få fram rutiner som får din vardag att fungera. Vardagscoacherna utformar stödet efter dina behov och stödjer dig i att uppnå en skälig levnadsnivå. De stöttar dig i sådant som är jobbigt, lyssnar och finns till hands.

För att få boendestöd krävs ett biståndsbeslut.

Mer om boendestödet

Är du är vuxen (18 år eller äldre) och har en funktionsnedsättning kan du ansöka om en kontaktperson. Insatsen är frivillig och kan sökas av dig själv, en god man eller en förvaltare.

Om du vill ansöka få en kontaktperson kan du ansöka om det genom att fylla i blanketten "Ansökan om insatser enligt LSS" Länk till annan webbplats.

Ansökan skickas sedan till kommunens biståndshandläggare på myndighetsenhetens vuxenenhet:

Håbo kommun
Myndighetsenhetens vuxenenhet
Kontaktpersoner för vuxna
746 80 Bålsta

Den öppna verksamheten Källan vänder sig till dig som är 18 år och äldre och som på något sätt lider av psykisk ohälsa. Det kostar dig inget att komma till Källan och det krävs inte något beslut från socialtjänsten för att delta. Du väljer själv hur mycket du vill vara på Källan.

Mer om Källan

Du som är 18 år och äldre och har psykiska funktionshinder kan få ett personligt ombud som stöttar dig i dina kontakter med olika myndigheter och i din rehabilitering. Vi inriktar våra insatser på de problem som du själv anger och respekterar dina prioriteringar. Stödet kostar ingenting.

Mer om personligt ombud

Ansökan och kontakt

För ansökan, frågor eller mer information kan du kontakta socialförvaltningens biståndshandläggare.

Telefon: 0171-525 00

Telefontid: Klockan 08:30 - 09:30, måndag, onsdag, torsdag och fredag.

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster