Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Elbilar och laddningsplatser

Nyfiken på att skaffa elbil? Funderar du på var du ska ladda bilen? Undrar du hur du går till väga för att fixa laddningsplats? Nedan hittar du mer information kring laddningsplatser och hur du kan gå till väga för att fixa laddningsplats där du bor.

Var kan jag ladda min elbil?

I dagsläget finns tyvärr ingen allmän laddningsplats för elbil i Håbo kommun. Det är dock beslutat om att en laddstolpe för allmänheten ska upp på simhallens parkering i Bålsta. Ännu finns inget datum för när denna ska upp, så håll dig uppdaterad här för mer information!

Hur går jag till väga för att skaffa en laddningsplats?

Bor du i hyreshus eller bostadsrätt behöver du kontakta din bostadsrättsförening eller din fastighetsägare. Bor du i hus ansvarar du själv för allt kring en laddningsplats.

Laddstationer - Energi- och klimatrådgivningen (ekrul.se) Länk till annan webbplats.

Hjälp till dig som funderar på att skaffa elbil eller laddningsplatser - guider, material, seminarium

I projektet Fixa laddplats har det tagits fram mallar, guider, filmer samt informationskväller för att hjälpa dig som vill ha en elbil och/eller skaffa laddningsplatser.

För både privatpersoner och bostadsrättsföreningar kan det ibland upplevas lite klurigt att fixa laddplats. För att stötta er hela vägen från idé till färdiga laddplatser har en steg för steg-guide tagits fram.

Här hittar du steg för steg-guiden för småhus. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du steg för steg-guiden för bostadsrättsföreningar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Projektet drivs av energi- och klimatrådgivningen och är ett samarbete mellan kommunerna i Stockholms län samt Håbo kommun i Uppsala län. Projektet finansieras av de deltagande kommunerna samt Naturvårdsverket genom Klimatklivet. Övriga samarbetsorganisationer är HSB och Riksbyggen.

Här hittar du mer information om projektet, mallar, guider och kommande informationskvällar. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fixa laddplats (så slipper ni detta)


Hur fixa laddplats - steg for steg

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster