Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Skolmaterial

Här samlar vi tips och underlag för lektioner om miljösmart beteende.

Från Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF har tagit fram utbildningsmaterial som riktar sig till bland anant elever och lärare. WWF arbetar på många plan med klimatfrågan. De driver och sprider bland annat Earth Hour som engagerar många skolor och förskolor. Skolmaterial från WWF hittar du på deras hemsida som vi har länkat till under relaterad information.

Håbo kommuns film - Miljöhjältarna

Miljöhjältarna är en film riktad till i huvudsak låg- och mellanstadiebarn.Syftet med filmen är att på ett roligt och gripande sätt sprida förebyggande information om miljö, vatten och avfall. Filmen är skapad av avdelningarna för Vatten, Avlopp och Miljöteknik på Håbo kommun.
Den spännande, humoristiska och moralkakespäckade filmen kan ses via Håbo kommuns youtube-kanal. Länk till annan webbplats.

Avfallskunskap

I kommunen har vi en återvinningscentral som tar emot cirka 443 ton metall, 145 ton wellpapp och 5 ton fallfrukt som blir biogas per år. För att fortsätta sprida kunskap om återvinning som miljöinsats besöker en av våra medarbetare från avfallsenheten skolor och berättar om källsortering minst en gång per år (information om besök anslås på First class anslagstavla). Sedan 2013 handlar en stor del av besöket också om matavfall och hur matrester kan återvinnas till biogas.

Ladda ner vårt blad med tips aktiviteter avfall  (mellanstadie)>>

Till experimentbanken för skolor hos sopor.nu >>

Rent vatten

I Håbo kommun finns reningsverk och vattenverk i Bålsta och Skokloster. Vi tar vatten från Mälaren och en av våra viktiga uppgifter som kommun är att värna om vattnets kretslopp.

Boka studiebesök: kontaktcenter@habo.se


Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster