Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Skolmaterial

Här samlar vi tips och underlag för lektioner om miljösmart beteende.

Från Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF har tagit fram utbildningsmaterial som riktar sig till bland anant elever och lärare. WWF arbetar på många plan med klimatfrågan. De driver och sprider bland annat Earth Hour som engagerar många skolor och förskolor. Skolmaterial från WWF hittar du på deras hemsida som vi har länkat till under relaterad information.

Avfallskunskap

I kommunen har vi en återvinningscentral som tar emot cirka 443 ton metall, 145 ton wellpapp och 5 ton fallfrukt som blir biogas per år. För att fortsätta sprida kunskap om återvinning som miljöinsats besöker en av våra medarbetare från avfallsenheten skolor och berättar om källsortering minst en gång per år (information om besök anslås på First class anslagstavla). Sedan 2013 handlar en stor del av besöket också om matavfall och hur matrester kan återvinnas till biogas.

Ladda ner vårt blad med tips aktiviteter avfall  (mellanstadie)>>

Till experimentbanken för skolor hos sopor.nu >>

Rent vatten

I Håbo kommun finns reningsverk och vattenverk i Bålsta och Skokloster. Vi tar vatten från Mälaren och en av våra viktiga uppgifter som kommun är att värna om vattnets kretslopp.

Studiebesök om avfall

Avfall är användbart och värdefullt! Vi vill öka kunskapen om avfall och miljö så välkommen på studiebesök till kommunens återvinningscentral. Vi tar emot besök från förskolor och skolor där vi visar hur vi kan bli bättre på att källsortera och minska vårt avfall.

Boka studiebesök: kontaktcenter@habo.se

Här kan du läsa mer om avfall, hitta undervisningsmaterial, inspiration, Quiz med mera: Undervisningsmaterial för avfallshantering | Sopor.nu Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa mer om olika förpackningar: www.ftiab.se Länk till annan webbplats..

Du kan också hitta spel, filmer och undervisningsmaterial här: Häng med oss - Materialvärlden (materialvarlden.se) Länk till annan webbplats.


Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster