Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna
Rör med knut

SMS-meddelanden vid driftstörningar i vattenleveransen

Vi har ett SMS-verktyg som vi använder för att snabbt få ut information vid uppehåll i vattenleveransen, en akut vattenläcka eller annan viktig information till kommunens invånare. 

Varför skickar vi ut SMS?

Håbo kommun levererar ungefär 5 miljoner liter vatten varje dag. Ibland händer det att det blir uppehåll i leveransen. Det beror på att vi behöver göra reparationer och underhåll på våra ledningsnät eller för att något inte fungerar som det ska. Eftersom uppehåll i vattenleveransen påverkar din vardag i hög grad är det viktigt för oss, att du så snabbt som möjligt får information om eventuella driftstörningar. Därför har vi ett SMS-verktyg för att nå ut med information till våra kunder. SMS-avisering sker normalt inte under natten eller på helgen. När det handlar om extra viktig samhällsinformation skickar vi SMS även på kvällar och helger. Ibland skickar vi även ut information för att förebygga driftstörningar. Vi kan därför till exempel be er vara sparsamma med vattenförbrukningen, tänka lite extra på vad ni spolar ner eller så behöver vi information om din vattenmätare.

Hur har vi fått ditt nummer?

Från teleoperatörens databas hämtar vi mobilnummer knutna till de adresser som berörs av driftstörningen. SMS skickas till dessa nummer.

I vissa fall får du själv anmäla ditt nummer om du vill ta del av tjänsten

Även du som har skyddat nummer, oregistrerat kontantkort eller äger ett fritidshus i kommunen, kan ta del av tjänsten. Det gör du genom att anmäla dig via formuläret här nedanför.

Hur får jag information om jag inte har en mobiltelefon?

Om du inte har en mobiltelefon skickar vi ett talmeddelande till det fasta telefonnummer som finns registrerat på adressen.

Gör en avanmälan om du inte vill få våra meddelanden till vissa nummer

Om du vill avanmäla en eller flera av dina eller familjens mobilabonnemang från SMS-tjänsten fyller du i formuläret här nedanför. Då får du inga SMS-aviseringar från oss om driftstörningar till de borttagna telefonnumren.

Har du frågor?

Kontakta kontaktcenter på 0171-525 00 eller kontaktcenter@habo.se

Sidansvarig: Samhällsbyggnadsförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster