Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Dragrännan

I bildspelet ser du bilder från Dragrännan. Vill du se flera bilder i bildspelet använder du pilarna i bilden.

På Dragrännan erbjuder vi dig aktiviteter inom många olika områden. Exempel på sådana områden är multimedia, kreativt skapande, musik och avslappning. Tillsammans med dig skapar vi ett varierat schema som passar just dina önskemål, intressen och behov.

Vi arbetar med alla möjliga former av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK) som bildstöd, ljudanpassningar och tecken som stöd. Alla rummen är anpassade för dig som har rullstol. För dig som är känslig för ljud- eller synintryck så finns skärmar och ljudabsorbenter för att göra miljön lugnare. Här nedan kan du läsa mer om de olika aktiviteterna och våra aktivitetsrum som finns på Dragrännan.

Det här kan du göra på Dragrännan:

Multimedia

På Dragrännan finns det många olika typer av multimedia-upplevelser du kan prova på. Hur känns det att färdas genom rymden, åka berg- och dalbana eller resa ner i havets djup? Det kan du få uppleva med hjälp av våra VR-glasögon. Med Tovertaffel kan du spela spel som du styr med dina händer. Clevertouch är en stor 60-tums TV med pekskärm. På den kan du rita, måla eller spela spel genom att röra skärmen.

Bild på multimediarummet, stor 60-tums touchskärm framför soffa och sittkuddar.

Foto: Håbo kommun, multimediarummet.

Dragrännans aktivitetsrum

På Dragrännan hittar du ett antal aktivitetsrum. Några av de här rummen kan även kallas sinnesrum. Sinnesrummen består av Vita rummet, Naturrummet och Ljud- och ljusrummet. Här finns också en gymnastikhall, ett gym, en ateljé och ett rum som kallas för biblioteksrummet. Alla rummen har sin egen profil för att kunna erbjuda dig variation. Rummen kan du boka för att prova på eller ha stadigt på schema.

Vita rummet

Vita rummet är ett rum med särskilt avslappnande och harmonisk belysning och musik. I rummet hittar du ett bubbelrör, en vattensäng och en vibrerande och musikspelande sacco-säck. I vita rummet finns också en projektor och belysning för att skapa en skön atmosfär. Här kan du vila upp dig, lyssna på lugn musik eller njuta en stund i bollhavet.

Bild på rum med dämpad belysning, bubbelrör, vattensäng, sacco-säck och projektor.

Foto: Håbo kommun, vita rummet.

Ljud- och ljusrummet

Ljud- och ljusrummet kan ge dig energi och inspirera till lekfullhet. Här finns många olika typer av instrument att spela på. Det finns en vibrerande musiksäng och Palletto, som är en väggmonterad spelapparat som bjuder in till lek och nyfikenhet. Med spelapparaten kan du träna avlyssning, minne och ordförståelse.

Bild på rum med väggmonterad spelapparat och olika instrument som gitarr, keyboard och trummor.

Foto: Håbo kommun, ljud- och ljusrummet.

Naturrummet

I naturrummet kan du lyssna på temaljud utifrån årstid, som till exempel vågskvalp på sommaren. Här kan du också höra läten från vilda djur som vi har i Sverige. Du kan även höra läten från djur som lever i en mer tropisk miljö på savannen, nära ekvatorn. I naturrummet kan du dessutom känna och lukta på kottar, grenar eller gå naturstigen där du får lära dig mer om olika djur. Du kan använda iPaden för att scanna QR-koderna och se på film om olika djur. Rummet är fullt av olika spännande djur och detaljer kopplade till naturen. Du kan även välja om det ska vara dag eller natt. I naturrummet förändras inte bara temaljuden utifrån vilken årstid vi har, utan även själva inredningen i rummet ändras också efter årstiden. Så din upplevelse av rummet kan med andra ord vara olika beroende på när du är här!

Bild på rum med sacco-säck, ett träd, en växt och olika djur som tiger, björn och uggla.

Foto: Håbo kommun, naturrummet.

Kontakta oss gärna för mer information

Mia Lind, enhetschef
Telefon: 070-825 47 09
E-post: maria.lind@habo.se

Anna Skoglund, samordnare
Telefon: 072-704 23 32
E-post: anna.skoglund@habo.se

Sofie Gagnfors, samordnare
Telefon: 072-190 43 82
E-post: sofie.gagnfors@habo.se

Hitta hit

Adress: Dragrännan 4 B, Bålsta
Se karta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster