Håbo kommuns logotyp. Länk till startsidan.
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
org.mozilla.javascript.Undefined@0
Läs mer här
phone
Information
org.mozilla.javascript.Undefined@0
 Lyssna

Spjutvägen

I bildspelet ser du bilder från Spjutvägen. Vill du se flera bilder i bildspelet använder du pilarna i bilden.

Spjutvägen är en plats där vi i kommunen förvarar våra hygienartiklar. Det kan till exempel vara munskydd, visir och handsprit. Här kan du bland annat arbeta med att ta emot leveranser av hygienartiklar. Spjutvägen har också två andra uppdrag, servicegruppen och fixartjänsten.

Spjutvägen är en arbetsplats för dig som står nära arbetsmarknaden. Att arbeta på Spjutvägen ger dig kunskap och erfarenheter inom paketering, kundkontakt, bemötande, sortering, leverans och samarbete. Erfarenheter och kunskaper som du har god nytta av i ditt fortsatta arbetsliv. På Spjutvägen får du använda palldragare, olika typer av verktyg, datorer och iPads/iPhone.

Att vi tillsammans planerar vårt arbete är viktigt så att alla kan vara med och påverka hur arbetsdagen kommer se ut. Du får komma med förslag och idéer så att du känner dig bekväm med de arbetsuppgifter som vi ska utföra. Vi är ett team som samarbetar med varandra.

Lagret

Bild på arbetstagare med palldragare lastad med hygienartiklar.

Foto: Håbo kommun, lagret på Spjutvägen.

På Spjutväges lager förvaras hygienartiklar som munskydd, handsprit, förkläden, visir och handskar. Här arbetar du med att ta emot leveranser, packa upp och fylla på i hyllorna samt köra ut hygienmaterial till kommunens olika verksamheter.

Vi samarbetar även med hemsjukvården som har sitt lager i samma byggnad. Vi hjälper till med att ta emot återlämnade hjälpmedel från privatpersoner, tar emot leveranser av nya hjälpmedel som vi därefter märker upp samt håller ordning i lokalen.

Fixartjänst

Fixartjänsten är en tjänst som vi på Spjutvägen ansvarar för och utför efter tidsbokning. Här får du hjälpa personer bosatta i kommunen som har en ökad fallrisk. Våra arbetsuppgifter är till exempel att byta glödlampor, sätta upp brandvarnare och sanda vid halt väglag.

Våra arbetsuppgifter kan även vara att hämta lättare saker från vinden eller källaren och hämta/lägga upp saker i höga skåp. Vi vänder oss mot personer över 65 år, samt personer under 65 år som har en funktionsnedsättning. Arbetsuppgifterna utförs i personens hem.

Servicegruppen

Foto: Håbo kommun, servicegruppen.

Inom Servicegruppen utför du olika sorters arbeten och tjänster för kommunen och till enskilda personer och företag eller organisationer. Du kan till exempel få utföra uppdrag i samarbete med Röda korset och andra verksamheter inom Håbo kommun.

Våra uppdrag inkluderar bland annat hämtning och flyttning av lättare möbler. Arbetet inkluderar också att hämta och slänga sorterat skräp, samt att jobba med utkörning och påfyllning av avfallspåsar vid kommunhuset och biblioteket.

Om du arbetar i Servicegruppen har du också möjlighet att arbeta inne på Spjutvägen. Där kan du arbeta med bland annat demontering av elektronik.

De arbeten och tjänster som vi utför åt kommunen kallar vi för interna tjänster. Arbeten och tjänster till enskilda personer och företag kallar vi för externa tjänster.

Läs mer

Du hittar också mer information i vår folder: Informationsblad Servicegruppen Pdf, 301.4 kB.

Kontakta oss gärna för mer information

Mia Lind, enhetschef
Telefon: 070-825 47 09
E-post: maria.lind@habo.se

Sofie Gagnfors, samordnare
Telefon: 072-190 43 82
E-post: sofie.gagnfors@habo.se

Anna Skoglund, samordnare
Telefon: 072-704 23 32
E-post: anna.skoglund@habo.se

Hitta hit

Adress: Spjutvägen 15, Bålsta
Se karta här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig: Socialförvaltningen

Klicka för support
Stäng supportfönster